tirsdag 24. august 2010

The story of today...

Det var et rimelig stort sjokk jeg fikk da jeg kom hjem fra en super ferie i Hellas og stilte til mammografi dagen etter. Etter å ha vært kreftfri i nesten 10 år, hadde jeg absolutt ingen mistanker om at noe skulle ligge skjult i mine gjenværende attributter.  Da jeg ble kalt inn igjen til nye bilder og deretter til ultralyd, begynte engstelsen å komme snikende. Ultralyd-legen fant raskt den lille kulen på ca. 4 mm tok 2 prøver, og sa rett ut at dette sannsynligvis dreide seg om en ny, liten kreft-svulst. At både hun og kreftsykepleieren som jeg snakket med etterpå sa at jeg var heldig at det var funnet veldig tidlig var ikke nok til å berolige meg. De ni dagene som fulgte før jeg skulle tilbake og få den endelige beskjeden var tunge og ble verre og verre ettersom dagen nærmet seg. Jeg kunne nesten ikke tro det da kirurgen fortalte at det ikke var funnet kreftceller i prøvene som ble tatt. Den lille klumpen var imidlertid et forstadium til kreft og måtte fjernes. Husker ikke hva han legen het, men han var veldig grei! 

Dette skjedde på torsdag, og i dag (tirsdag) er jeg operert! Jippi! Nå gjenstår det bare at det som ble fjernet skal analyseres, men jeg er optimist og tror ikke at de kommer til å finne noe. Jeg må senere ha strålebehandling for å eliminere eventuelle andre uhumskheter, men slipper cellegift. Halleluja!

2 kommentarer:

  1. Å herregud, så skummelt! Jeg er glad for at det ikke var mer alvorlig (strålebehandling er mer enn alvorlig nok, huff) og at du har det bra. Jeg holder alle fingre og tær krysset for at de ikke finner noe!

    SvarSlett
  2. Oi! Så ikke denne posten før nå, men, uff... Krysser fingrene for deg!

    SvarSlett