600 g hvetemel
2 ts salt
1/2 pakke tørrgjær
4 dl vann
1,5 dl olivenolje
maldonsalt
Hvetemel, salt og tørrgjær blandes. Lunkent vann og 1 dl olivenolje tilsettes. Deigen eltes godt i flere minutter. Tilslutt tilsettes resten av olivenoljen sånn at den legger seg rundt deigen.
Deigen heves til dobbel størrelse.
Hell deigen over i langpanne og trykk den utover med fingrene.
Deigen kan tilsettes forskjellige saker og ting: skivet oliven, soltørkete tomater, hvit geitost, rosmarinkvaster, salami/pepperoni etc. Det er også godt med hvitløk i brødet, men da bør finhakket hvitløk tilsettes deigen. Det som en vil ha i brødet strøs utover og trykkes ned i deigen med fingeren.
Til slutt helles det rikelig med olivenolje over brødet, sånn at den legger seg i alle gropene. Rikelig med maldonsalt strøs på toppen.
Deigen heves i 30 minutter til, og deretter stekes den nederst i ovnen på 225 grader i 20 - 25 minutter.
Det er det beste brødet vi har smakt .. nyyydeligt .. alle som smakte det på festen 2 januar syntes det va det beste av det beste ,,:))
SvarSlettMmmm det fikk jeg lyst til å prøve å bake :o)
SvarSlettTakk for at du deler!!!