lørdag 9. januar 2010

Oppskrift på Focaccia brød

Her er en oppskrift som jeg har brukt flere ganger:

600 g hvetemel
2 ts salt
1/2 pakke tørrgjær
4 dl vann
1,5 dl olivenolje
maldonsalt

Hvetemel, salt og tørrgjær blandes. Lunkent vann og 1 dl olivenolje tilsettes. Deigen eltes godt i flere minutter. Tilslutt tilsettes resten av olivenoljen sånn at den legger seg rundt deigen.

Deigen heves til dobbel størrelse.

Hell deigen over i langpanne og trykk den utover med fingrene.

Deigen kan tilsettes forskjellige saker og ting: skivet oliven, soltørkete tomater, hvit geitost, rosmarinkvaster, salami/pepperoni etc. Det er også godt med hvitløk i brødet, men da bør finhakket hvitløk tilsettes deigen. Det som en vil ha i brødet strøs utover og trykkes ned i deigen med fingeren.

Til slutt helles det rikelig med olivenolje over brødet, sånn at den legger seg i alle gropene. Rikelig med maldonsalt strøs på toppen.

Deigen heves i 30 minutter til, og deretter stekes den nederst i ovnen på 225 grader i 20 - 25 minutter.

2 kommentarer:

  1. Det er det beste brødet vi har smakt .. nyyydeligt .. alle som smakte det på festen 2 januar syntes det va det beste av det beste ,,:))

    SvarSlett
  2. Mmmm det fikk jeg lyst til å prøve å bake :o)
    Takk for at du deler!!!

    SvarSlett